Dit artikel is vandaag gratis

Aquazoo viert twintigste verjaardag met een tijdelijke expositie: meer dan twintig hele bijzondere dieren zijn te bewonderen

Bezoekers in Aquazoo. Foto: Aquazoo

Twintig jaar geleden opende Aquazoo tussen Tytsjerk en Leeuwarden voor het eerst haar deuren. Vanaf 1 april wordt dat gevierd met een tijdelijke expositie: Ocean Bricks. Meer dan twintig bijzondere dieren - gemaakt van duizenden bouwsteentjes - zijn dan te bewonderen.

Vanaf zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni zijn de levensechte bouwwerken door het hele park te bewonderen. De bouwwerken worden voorzien van informatie over het aantal gebruikte steentjes, het aantal bouwuren en het gewicht. Doordat de bezoekers meer te weten komen over dieren die normaalgesproken niet in Aquazoo te vinden zijn, heeft de expositie ook nog een educatieve functie.

„En wie jarig is, trakteert!”, meldt Aquazoo. Daarom worden er 250 toegangskaartjes aan burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma overhandigd. Deze kaartjes zijn bedoeld voor gezinnen die zich een dagje dierentuin niet kunnen veroorloven.

Nieuws

menu