Armoede krijgt op scholen in Waadhoeke aandacht via het Arm & Rijkspel: 'Iedereen wilde het liefst rijk zijn, maar grappig genoeg wonnen de ‘arme’ spelers het vaakst'

Wethouder Onderwijs Nel Haarsma van de gemeente Waadhoeke reikte deze week het eerste Arm & Rijkspel uit aan RSG Simon Vestdijk in Franeker. Alle Waadhoekse scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, en kinderopvangorganisaties krijgen het spel. Daaraan is 2200 euro besteed.

Wethouder Nel Haarsma geeft het Arm & Rijkspel aan RSG Simon Vestdijk Franeker. Rechts op de foto: Sydo de Jong, directeur van de school.

Wethouder Nel Haarsma geeft het Arm & Rijkspel aan RSG Simon Vestdijk Franeker. Rechts op de foto: Sydo de Jong, directeur van de school. Foto: Joachim de Ruijter

221.000 kinderen leven in armoede, 6,9 procent van alle kinderen in Nederland. Per klas zijn er gemiddeld twee kinderen die in armoede leven. Zij missen wel eens schoolreisjes en maaltijden. De gemeente Waadhoeke laat weten ‘graag de starter te zijn van de dialoog tussen kinderen en volwassenen over armoede, omgaan met geld en solidariteit. Dit past bij één van de missies: een leefbare gemeente’.

Nieuws

menu