Volgens artsen is het concentreren van kinderhartchirurgie juist goed voor de jonge patiënten. 'Hoe meer kinderen je ziet, hoe meer ervaren je wordt, hoe beter de overlevingskansen voor de kinderen'

Een groep kinderhartchirurgen en -cardiologen verdedigt het besluit om complexe kinderhartoperaties straks alleen nog uit te voeren in Rotterdam en Utrecht. In Fryslân en Groningen is juist protest tegen het sluiten van dit onderdeel in het UMCG.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG. Foto: FD

,,Hoe meer kinderen je ziet, hoe meer ervaren je wordt, hoe beter de overlevingskansen voor de kinderen”, schrijven de artsen. Volgens hen gaat het openhouden van meer centra ,,ten koste van de overlevingskansen van onze patiëntjes”.

Nieuws

menu