Asielzoekers die in Harlingen zijn opgevangen, hoeven zich niet te vervelen; zij kunnen naar de Social Club, waar ze elkaar en Nederland leren kennen

Waarom kwam je naar Nederland? Wat verrast je hier? En wat zou je in de toekomst graag willen doen? Het zijn vragen die asielzoekers met elkaar en met vrijwilligers uit Harlingen bespreken tijdens de Social Club, een soort dagbesteding voor mensen in de crisisnoodopvang op het riviercruiseschip in Harlingen.

Vanaf links: Natasja Hubbert, Marjan Feddes, Saer Alloush, Feras Alhafez, Zaid Kramy, Hamza Almajavish, Alkabi Haider, Alaaeddin Alo, en Mohammed Maneer Mohammed Ali.

Vanaf links: Natasja Hubbert, Marjan Feddes, Saer Alloush, Feras Alhafez, Zaid Kramy, Hamza Almajavish, Alkabi Haider, Alaaeddin Alo, en Mohammed Maneer Mohammed Ali. Foto: Marchje Andringa

De Social Club wordt sinds januari georganiseerd door de Veiligheidsregio Fryslân samen met zo’n twaalf vrijwilligers in Harlingen. Er zijn op alle werkdagen, behalve op vrijdag, activiteiten. Zo maken de asielzoekers, in afwachting van hun asielprocedure, kennis met de Nederlandse taal en cultuur en verbeteren ze hun Engels.