Dit artikel is vandaag gratis

Man uit Boelenslaan (28) komt om na achtervolging en schoten van de politie

In Boelenslaan heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De man raakte ernstig gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de betrokken agenten ongedeerd gebleven. Foto: Raymon Roersma

Een man (28) uit Boelenslaan is woensdagnacht om het leven gekomen nadat de politie hem na een achtervolging neerschoot. Dit gebeurde nadat hij met zijn auto op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan op de politie inreed.

Agenten schoten hem daarop neer. Door de kogels raakte de man ernstig gewond en overleed.

Voorafgaand aan het schietincident wilden agenten de man ter hoogte van Quatrebras staande houden voor een verkeerscontrole. Dat was tussen 01.15 en 01.45 uur. Hij negeerde het stopteken en ging ervandoor.

De politie achtervolgde de auto met diverse eenheden en op hoge snelheid. De man stopte zijn wagen uiteindelijk op De Fjouwer Roeden.

Dat is een parallelweg van de N369 tussen Drachten en Harkema. Toen agenten de automobilist benaderden, zette hij de auto in de versnelling en reed op hen in. De agenten openden toen het vuur.

De Rijksrecherche deed woensdag onderzoek naar het schietincident op de plaats delict. De straat werd volledig afgesloten voor onderzoek. In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg, doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek.

De betrokken agenten raakten niet gewond en zijn opgevangen op het politiebureau door een opvangteam.

Nieuws

menu