Auto's thuis opladen en pelletkachel moet warmtepomp vervangen. Koninklijke Damstra Installatietechniek worstelt met netkrapte

Er is een pelletkachel aangeschaft om het gebouw warm te houden en het personeel is gevraagd de elektrische auto’s thuis op te laden. Met deze maatregelen hoopt Koninklijke Damstra Installatietechniek te voorkomen van het net te worden afgesloten.

Bedrijfsleider Jacob Nutma van Koninklijke Damstra Installatietechniek bij de vestiging in Leeuwarden waar hij een elektrische auto wil voorzien van stroom.

Bedrijfsleider Jacob Nutma van Koninklijke Damstra Installatietechniek bij de vestiging in Leeuwarden waar hij een elektrische auto wil voorzien van stroom. Foto: Marchje Andringa

Het bedrijf kreeg in november een brief van netbeheerder Liander. ,,Ze konden niet meer voldoen aan onze stroomvraag. We moesten binnen veertien dagen met een plan van aanpak komen anders werden we afgesloten”, zegt directeur-eigenaar Teake Damstra. Het gaat om de vestiging van het Driezumer bedrijf op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden.

Laadpalen

Nieuws

menu