Dit artikel is vandaag gratis

Het bedrijventerrein Sanjesfjild bij Oentsjerk mag er komen. Dat heeft de Raad van State bepaald

Het beoogde bedrijventerrein Sanjesfjild, direct aan de westkant van Oentsjerk. Foto: HogeNoorden/ Jacob van Essen

De gemeente Tytsjerksteradiel kan doorgaan met het ontwikkelen van bedrijventerrein Sanjesfjild nabij Oentsjerk. De bij de Raad van State ingediende beroepen zijn ongegrond verklaard.

Tytsjerksteradiel heeft al een aantal jaren plannen om op Sanjesfjild bedrijven uit de omgeving van de Trynwâlden meer ruimte te bieden. Maar lang niet iedereen is blij met de komst van het bedrijventerrein. Verschillende omwonenden tekenden beroep aan omdat ze vrezen dat hun woon- en werkomgeving zwaar wordt aangetast. Een nabije praktijkboerderij zegt bang te zijn dat het plan haar bedrijfsvoering zal beperken.

De Raad van State heeft de verschillende beroepen afgewezen en stelt onder meer dat de gemeente de correcte procedure heeft gevolgd, dat het plan eventuele uitbreiding van de praktijkboerderij niet in de weg staat en dat Tytsjerksteradiel voldoende heeft gemotiveerd waarom er behoefte is aan het bedrijventerrein.

2,5 hectare

Sanjesfjild wordt een bedrijventerrein met een omvang van circa 2,5 hectare. Het biedt onder meer een uitwijkmogelijkheid aan bedrijven in Gytsjerk en Aldtsjerk die nu geen uitbreidingsruimte hebben.

De gemeenteraad stemde in april vorig jaar in met het plan.

Nieuws

menu