Dit artikel is vandaag gratis

Betalen voor verhalen: waarom zou je dat doen?

Foto: Pexels

Bijna geen enkel verhaal op deze website is gratis. Je komt een onderwerp tegen dat je belangstelling wekt, je klikt erop en leest nog een paar zinnen; de nieuwsgierigheid is nu echt gewekt... en dan plopt er zo’n schermpje omhoog dat het zicht op de rest van het verhaal blokkeert. Eerst even abonnee worden graag!

Waarom hebben we ‘betaalmuur’ op deze site? Dat leggen we heel graag in een minuut leestijd uit.

Onze journalisten steken veel tijd in het schrijven over onderwerpen die mensen in Nederland, en Fryslân in het bijzonder, echt raken. Zaken die belangrijk zijn om te weten wat er in je omgeving speelt en hoe dat je leven, je school en werk, je rechten en plichten, je sportclub en kerk beïnvloedt en verandert.

Journalisten controleren de betrouwbaarheid van informatie, spreken mensen in het veld, doen onderzoek, gaan eropuit, volgen vergaderingen waar beslissingen vallen en schrijven dat allemaal op in goed te begrijpen taal. Elke dag een website vol nieuwe verhalen. Daarvoor vragen we, net als voor de papieren krant, een heel klein bedrag: 0,81 eurocent per week.

Voor die iets meer dan tachtig cent in de week heb je toegang tot alle verhalen op deze website, gemaakt door specialisten op hun gebied: democratie en rechtspraak, onderwijs en zorg, Europa en het Midden-Oosten, duurzaamheid en natuur. En ook levensbeschouwing en kerkelijk leven, zowel dichtbij als ver weg. Een overzichtelijke en evenwichtige selectie van nieuws, analyses, interviews, reportages, , dossiers. En natuurlijk de scherpe blik van onze commentatoren en columnisten – over Haagse politiek, over opvoeding en relaties, over kerk en geloof, over economie en over rouw, over de wereld dichtbij en ver weg.

Altijd op elk scherm

Als PREMIUM-abonnee lees je de verhalen vaak al ver voordat ze in de krant verschijnen. En ze zijn vaak voorzien van extra’s die we in de papieren krant niet kunnen bieden: meer foto’s, een filmpje, verwijzingen naar soortgelijke verhalen of direct toegang tot de bronnen die de basis vormen van het verhaal. De artikelen zijn toegankelijk vanaf elk scherm, groot of klein, via website of de Friesch Dagblad app.

We hopen je als PREMIUM-abonnee te mogen verwelkomen.

Met een paar clicks sluit je hier een PREMIUM-abonnement af

Nieuws

menu