Dit artikel is vandaag gratis

Driemaal is scheepsrecht? De cliëntenraad van Meckamastate in Kollum geeft niet op en stuurt opnieuw een brief aan de gemeente met het verzoek voor een zebrapad

Een zebrapad. Foto: Shutterstock

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft het verzoek al een paar keer afgewezen, maar de cliëntenraad van Meckamastate geeft niet op en stuurt opnieuw een verzoek voor de aanleg van een zebrapad bij het woonzorgcentrum in Kollum.

Volgens de cliëntenraad is de Tochmalaan druk en wordt er snel gereden, waardoor ouderen, die toch al niet al te vlug ter been zijn vaak lang moeten wachten om veilig de overkant te halen.

Voor schoolgaande jeugd zou een zebrapad ook een uitkomst zijn, aldus de cliëntenraad die in 2021 en 2022 ook al een brief schreef aan de gemeente Noardeast-Fryslân om te pleiten voor een veilige oversteek. De cliëntenraad wil ook dat er op de M. Andreaestrjitte een zebrapad komt tussen de Driepuntsbrug en het winkelcentrum.

Schijnveiligheid

De gemeente heeft in een eerder stadium laten weten geen zebrapaden te willen aanleggen, omdat dit zou zorgen voor ,,schijnveiligheid”. Veel automobilisten negeren een zebrapad. De cliëntenraad is het daar niet mee eens en stelt de kwestie opnieuw aan de orde in de hoop dat partijen in de gemeenteraad de situatie op de agenda zetten.

Nieuws

menu