Bijna 70 procent van de Friese kantoren voldoet nog niet aan de energielabelplicht. 'Kantoren hebben regelmatig in de zomer de airco en de verwarming tegelijk aan'

Per 1 januari 2023 moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Dat is al over anderhalf jaar, maar volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voldoet naar schatting 60 procent van de kantoren nog altijd niet aan deze verplichting. In Fryslân ligt dat percentage zelfs op 68 procent.

Jaap Hoekstra, eigenaar van het bedrijf Stationskwartier Leeuwarden, laat zijn pand verduurzamen. Het gebouw wordt fossielvrij. Daarbij hoort ook betere isolatie: hij toont een muur die veertien centimeter dikker is geworden door de PIR-isolatie.

Jaap Hoekstra, eigenaar van het bedrijf Stationskwartier Leeuwarden, laat zijn pand verduurzamen. Het gebouw wordt fossielvrij. Daarbij hoort ook betere isolatie: hij toont een muur die veertien centimeter dikker is geworden door de PIR-isolatie. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

De energielabel C-plicht voor kantoren is in 2018 vastgelegd in het Bouwbesluit, naar aanleiding van het Energieakkoord uit 2013. De wetgeving is ook meegenomen in het Klimaatakkoord. Er valt namelijk veel winst te behalen als het gaat over energie besparen in kantoorgebouwen.

Nieuws

menu