Dit artikel is vandaag gratis

Bijna alle treinen rijden weer, slechts op enkele trajecten is nog hinder vanwege herstelwerkzaamheden vanwege storm Eunice

Storm Eunice heeft veel schade aangericht aan het spoor. Foto: ANP

De NS rijdt zondag weer grotendeels volgens de geplande dienstregeling. Op enkele trajecten rijden er nog geen treinen door de herstelwerkzaamheden na de storm Eunice.

,,Het opstarten van het treinverkeer is zonder problemen verlopen”, zegt een NS-woordvoerder zondagmorgen. „De mensen van ProRail hebben de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.”

Er rijden nog geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn, Geldermalsen en Tiel en tussen Alkmaar en Hoorn. ProRail is nu op die trajecten bezig met het opruimen en het herstellen van het spoor. Het is nog niet precies bekend wanneer op die trajecten weer treinen rijden. De NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te bekijken.

Arriva meldde dat er door stormschade geen treinverkeer is tussen Maastricht en Sittard. Ook rijden er vanwege herstelwerkzaamheden geen treinen tussen Tiel en Arnhem van 10.00 tot 14.00 uur.

Nieuws

menu