Blokkades door boeren bij distributiecentra leiden nog niet tot lege supermarkten

Supermarkten vrezen dat bepaalde producten maandag op diverse plekken uitverkocht kunnen raken door de boerenacties bij distributiecentra. Rond het middaguur waren de schappen in vijftien supermarkten waar journalisten van het ANP gingen kijken nog overwegend goed gevuld. Bij enkele winkels waren specifieke zuivelproducten wel op.

Boeren hebben het distributiecentrum van de Jumbo geblokkeerd. De protestactie van de boeren is gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Boeren hebben het distributiecentrum van de Jumbo geblokkeerd. De protestactie van de boeren is gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet. Foto: ANP

Concrete gevolgen van de acties zijn er in elk geval voor onlineklanten van Albert Heijn. Door blokkades in Utrecht en Oosterhout zag het supermarktconcern zich genoodzaakt hun bestellingen te annuleren, laat een woordvoerster weten. AH vindt het vervelend voor de klanten en zegt te hopen dat ,,partijen weer met elkaar om tafel gaan en tot werkbare afspraken kunnen komen”.

Nieuws

menu