Boek over cultuur in coronatijd moet de cultuursector in Weststellingwerf een impuls geven

Om de kunst- en cultuursector een impuls te geven heeft de gemeente Weststellingwerf voor alle inwoners een boek klaarliggen over de culturele sector in de gemeente. Veel culturele organisaties zijn hard geraakt tijdens de coronacrisis.

Wethouder Roelof Theun Hoen (rechts) overhandigd het eerste exemplaar van  ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’ aan Gerrit van de Meeberg die de schilderwedstrijd had georganiseerd.

Wethouder Roelof Theun Hoen (rechts) overhandigd het eerste exemplaar van ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’ aan Gerrit van de Meeberg die de schilderwedstrijd had georganiseerd.

Het boek Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd gaat over die moeilijke tijden. De gemeente hoopt dat het boek aandacht creëert voor de bijzondere culturele activiteiten in Weststellingwerf zodat de sector weer kan opkrabbelen.

Wethouder Roelof Theun Hoen presenteerde het boek donderdagavond in de bibliotheek van Wolvega bij de prijsuitreiking van de teken- en schilderwedstrijd die de Kijkzaal Wolvega had georganiseerd. ,,Wij hopen met dit boek bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de culturele infrastructuur van Weststellingwerf. Dus doe mee aan culturele activiteiten. Want deelname aan kunst en cultuur stimuleert, geeft verbinding en raakt de creativiteit.”

155 kunstcreaties

De animo om aan de wedstrijd mee te doen was boven verwachting. Waar men hoopte op dertig werken, kwamen er liefst 155 kunstcreaties van Weststellingwervers binnen. 53 van die werken zijn tot eind van deze maand te zien in de Kijkzaal Wolvega.

Uit die 53 werken kozen zowel een vakjury als een publieksjury de mooiste kunstobjecten uit. Bij de jeugd won Ilse Koopmans (9) uit De Hoeve de eerste prijs met een abstract werk. De publieksprijs ging naar Constantijn Tilanus (16) uit Oldeholtpade. Hij had uit diverse materialen een silhouet van zichzelf gemaakt. Bij de volwassenen won Nelly Roose (72) uit Blesdijke met een abstract landschap zowel de jury- als de publieksprijs.