Boeren zeggen ijsbedrijf van D66-Kamerlid Romke de Jong in Gorredijk te blijven blokkeren, tot De Jong met ze in gesprek gaat. Maar dat wil hij niet 'op deze manier': de gemeente moet nu beslissen of de boeren mogen blijven staan

Boeren hebben zaterdagochtend het ijsbedrijf van Tweede Kamerlid Romke de Jong (D66) in Gorredijk geblokkeerd met trekkers. De gemeente Opsterland moet beslissen of de boeren daar mogen blijven, of dat ze misschien ergens anders moeten gaan staan, meldt de politie. Zaterdag aan het begin van de avond was er nog geen besluit van de burgemeester. ,,De gesprekken met de betrokkenen lopen nog”, aldus een woordvoerster.

Foto: ANP

Foto: ANP

Volgens Eeuwe de Jong, bestuurder van De Jong’s IJs en vader van het Kamerlid, hebben de boeren aangegeven pas te vertrekken als ze Romke hebben gesproken en blijven ze de ingang van het bedrijf blokkeren tot hij zich meldt. ,,Tot en met zondagavond willen ze blijven, vertelden ze me”, aldus De Jong. Romke de Jong zegt desgevraagd dat hij er nu niet heen gaat. ,,Vanuit fatsoen en wederzijds respect” wil hij altijd in gesprek, aldus de politicus. ,,Maar niet op deze manier.”

Nieuws

menu