Boeren gaan door met hun protesten, de weerstand tegen acties groeit

Boeren gaan door met protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dinsdag gingen boeren met trekkers de weg op en demonstreerden in Den Haag en bij provinciehuizen. Ondertussen groeit ook de weerstand tegen de acties.

Boeren protesteren met tractoren bij het Kamergebouw, waar gedebatteerd werd over de stikstofplannen van het kabinet. De boeren zijn het niet eens met het voorgestelde stikstofbeleid van het kabinet.

Boeren protesteren met tractoren bij het Kamergebouw, waar gedebatteerd werd over de stikstofplannen van het kabinet. De boeren zijn het niet eens met het voorgestelde stikstofbeleid van het kabinet. Foto: ANP

Premier Mark Rutte hield gisteren een persmoment met minister Dilan Yesilgöz (Justitie) toen de boeren aankwamen bij het Tweede Kamergebouw voor een nieuw protest en na talloze protesten in het land op maandag en dinsdag. „Demonstreren doe je niet door gevaarlijke situaties te laten ontstaan en bestuurders te intimideren”, aldus Yesilgöz. Rutte vult aan: „Dat is ver, ver over de grenzen heen. Dat verhoudt zich niet tot het demonstratierecht.”

Nieuws

menu