De chronisch zieke Vicky de Groot uit Bolsward stuitte op onbegrip binnen haar reguliere baan en waagde de stap om ondernemer te worden. ,,Ik vecht nog wel, maar nu onder mijn voorwaarden."

Vicky de Groot uit Bolsward stuitte in haar baan in de zorg soms op onbegrip omdat ze kampte met de effecten van haar chronische ziekte. Toen ze voor zichzelf begon als ondernemer, viel er een last van haar schouders. Door middel van een boek en een podcast wil ze het onderwerp chronisch ziek in combinatie met werk en ondernemen graag op de kaart zetten.

Vicky de Groot uit Bolsward is chronisch ziek en ondernemer. Ze wil andere chronisch zieken ook motiveren om zichzelf op het gebied van werk te ontwikkelen.

Vicky de Groot uit Bolsward is chronisch ziek en ondernemer. Ze wil andere chronisch zieken ook motiveren om zichzelf op het gebied van werk te ontwikkelen. Foto: Simon Bleeker

Scheve gezichten van collega’s na het afbellen voor een dienst, roosters waar moeilijk doktersafspraken mee te combineren zijn en opmerkingen als ,,je ziet er toch prima uit?” en ,,gisteren was er toch nog niks aan de hand?” Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk waar De Groot tijdens haar reguliere baan in de zorg tegenaan liep. ,,Dat doet mentaal echt wat met je”, vertelt de ondernemer uit Bolsward. ,,Ziek zijn is één ding, maar als je het gevoel hebt dat je steeds over je grenzen heen moet gaan is dat hard werken en vechten tegen jezelf. Nu vecht ik wel, maar op mijn voorwaarden.”

Duracell konijntje

Nieuws

menu