Bonden verzamelen handtekeningen tegen transitieplan Sparck Technologies (het voormalige Quadient)

Ondernemingsraad en directie van Sparck Technologies in Drachten, voorheen Quadient, zijn een ‘HR-plan’ overeenkomen over de transitie van het bedrijf. Dit is tegen het zere been van de vakbonden, die zich buitenspel gezet voelen. ,,Dit is een verkapt sociaal plan, en daar moeten de bonden bij betrokken worden.”

De werkplaats van Spark Technologies in Drachten.

De werkplaats van Spark Technologies in Drachten. Foto: Jilmer Postma

Met een handtekeningenactie aan de poort verzamelden vakbonden CNV en FNV dinsdag steun voor een petitie die ze volgende week aan de directie willen aanbieden. Aan het begin van de middag waren er honderd handtekeningen verzameld, aldus Tristan Westra van CNV Vakmensen. Bij het bedrijf werken tweehonderd mensen in vaste dienst, plus veertig à vijftig uitzendkrachten.

Het hightechbedrijf, waar nu nog enveloppen gefabriceerd worden, werd onlangs overgenomen door Standard Investment, waarmee het bedrijf weer in Nederlandse handen kwam. De nieuwe naam Sparck wordt inmiddels gevoerd. Met de overname heeft de directie ook besloten een nieuwe koers in te slaan. Omdat de enveloppenmarkt krimpt, stapt het bedrijf over op de productie van verpakkingsdozen. Er wordt een nieuwe machine gebouwd, die dozen precies op maat kan maken voor de te verzenden producten. De koersverlegging is ingegeven door de trend dat er steeds meer pakketpost wordt verzonden als gevolg van de groei in het thuiswinkelen.

HR-plan

De actie van de bonden is ingegeven door een nieuw ‘HR-plan’, waarover de directie en de ondernemingsraad overeenstemming hebben bereikt. Westra. ,,Dit is een verkapt sociaal plan, en daar moeten de bonden bij betrokken worden. Ze noemen het HR-plan om de bonden te omzeilen.”

Er is geen sprake van een reorganisatieplan waarbij ontslagen zouden vallen, erkent Westra. ,,Maar dit HR-plan ziet eruit als een voorsortering op een reorganisatie.”

De bonden zijn het niet alleen oneens met de gang van zaken rond de totstandkoming van het plan. Ook inhoudelijk zijn er bezwaren. ,,De looptijd is drie jaar, dat vinden wij te lang. Er is een uitdienstvergoeding in opgenomen van 1,6 keer de huidige transitievergoeding. Dat vinden wij te laag, want het is een winstgevend bedrijf dat net goed is overgenomen. Verder is er niks geregeld voor uitzendkrachten en oudere werknemers.”

Directeur Kees Oosting van Sparck Technologies is deze week met vakantie en kan niet reageren op de aantijgingen van de bonden, zegt woordvoerder Renate Zijlstra.