Dit artikel is vandaag gratis

Bootongeluk Terschelling kost man van 46 uit Sexbierum en man van 57 uit Leeuwarden het leven. SAR zoekt vandaag met twintigtal mensen mee naar de twee vermiste personen

De sneldienst naar Terschelling. Foto: ANP

Bij het bootongeluk op Terschelling zijn een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen, meldt de politie. De families zijn op de hoogte gesteld. ,,Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden”, twittert de politie.

Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zoekt zaterdag op Terschelling met een twintigtal mensen mee naar de nog vermiste opvarenden van het bootongeluk tussen een snelboot en een watertaxi van vrijdag. Dat laat een woordvoerster weten.

SAR is aanwezig met 23 mensen, en gaat langs de stranden rijden met quads. Ook lopen er mensen langs de waterlinie en zetten ze twee drones in om te zoeken naar het nog vermiste 12-jarige kind en een volwassen man.

,,Het is nog vakantie, je wil voorkomen dat bijvoorbeeld een kind iets langs de waterlijn vindt en je wil ook geen mensen verontrusten die daar nog lopen”, zegt de woordvoerster. ,,Op het eiland is nu te weinig mankracht, het is heel belangrijk om iets te kunnen doen. Er moet duidelijkheid komen voor de familie, daar doen we dit voor. De zee neemt, hij moet nu teruggeven”, zegt ze.

SAR Nederland zegt gebieden te hebben geselecteerd en met mensen op pad te gaan die het eiland goed kennen. ,,Dat is een pre”, aldus de zegsvrouw.

De Landelijke Eenheid van de Politie zoekt momenteel op het water met een boot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen ook nog mee.

Nieuws

menu