Dit artikel is vandaag gratis

Het wandelende bomenproject 'Bosk' van Arcadia wint een evenementenprijs, Sneekweek grijpt naast eretitel

Vrijwilligers zetten een BOSK-boom op zijn plek op het Oldehoofsterkerkhof Foto: Marchje Andringa

Bosk heeft deze maand de Evenementen Innovatieprijs in de wacht gesleept. Bosk moest het in de wedstrijd opnemen tegen de Rotterdam Rooftop Walk, een wandelroute op dakniveau.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. Deze prijzen zijn geïntroduceerd om evenementen en steden te waarderen die een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen in de sector.

Categorieën

Binnen de evenementenprijzen zijn er verschillende categorieën zoals ‘Evenementenstad van het Jaar’, ‘Beste Publieksevenement’ en de ‘Evenementen Innovatieprijs’.

Bosk, een evenement onder de vlag van Arcadia, waarbij duizend bomen honderd dagen lang door de binnenstad ‘wandelden’ dankzij honderden vrijwilligers, kreeg de meeste punten van de jury. Het evenement won vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid en als directe en originele manier om een mogelijke toekomst in te beelden.

Sneekweek

De prijs werd 3 april uitgereikt in Alkmaar. Behalve Bosk was ook Sneekweek genomineerd in de categorie Beste Publieksevenement. Die titel ging evenwel naar Bloemencorso Sint Jansklooster.

Nieuws

menu