Dit artikel is vandaag gratis

Bouwgroep Dijkstra Draisma hoeft Wyckerveste, oud-ontwikkelaar van het nieuwe Cambuurstadion, later pas te betalen

Zo moet het Cambuurstadion, dat naast WTC wordt gebouwd, er in 2023 uit komen te zien.

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum, voorheen als bouwer betrokken bij de ontwikkeling van het Cambuurstadion en het WTC-gebied in Leeuwarden, hoeft niet direct de bijna 1,6 miljoen euro te voldoen die oud-ontwikkelaar Wyckerveste nog tegoed heeft.

Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald, dat door Wyckerveste was aangespannen. Dijkstra Draisma had zich al uit de ontwikkeling van het stadion had teruggetrokken, toen het alsnog de bouw van de supermarkten Jumbo en Aldi op zich nam. Na aftrek van kosten zou het resultaat van de supermarktontwikkeling fifty-fifty verdeeld worden; Wyckerveste heeft daarvan nog een kleine 1,6 miljoen euro tegoed.

Wyckerveste ziet spoedeisend belang omdat in de boekhouding rekening is gehouden met deze bijschrijving. De rechter ging daarin niet mee, omdat ‘een kort geding in beginsel niet bedoeld is om een reguliere geldvordering te innen’. Spoedeisend belang is er niet omdat Wyckerveste het geld niet nodig heeft voor de verdere ontwikkeling van het stadion, waar Wyckerveste immers uit is gestapt. Er zal een bodemprocedure nodig zijn om het geschil te beslechten.

Nieuws

menu