Buitenijsbaan Oud Thialf in Heerenveen heeft er nu ook uitleg bij: nieuw informatiepaneel vertelt alles over dit bijzondere stukje Heerenveen

Nergens in Nederland komt de klokjesgentiaan zo veelvuldig voor als in de noordelijke bocht van de voormalige buitenijsbaan van Thialf in Heerenveen. Dit is ook de plek waar in 1910 de eerste vlucht boven Nederland vertrok. Een nieuw informatiepaneel vertelt alles over dit bijzondere stukje Heerenveen.

Het nieuwe informatiepaneel bij de voormalige buitenijsbaan Oud Thialf geeft informatie over de bijzondere geschiedenis en ecologische waarde van het gebied.

Het nieuwe informatiepaneel bij de voormalige buitenijsbaan Oud Thialf geeft informatie over de bijzondere geschiedenis en ecologische waarde van het gebied. Foto: Niels de Vries

Het is een onvermoed rustiek stukje natuur, ingeklemd door de schoolgebouwen van osg Sevenwolden, snelweg A32 en Hepkema’s Bos in het noorden van Heerenveen. Ooit vonden hier nationale en internationale schaatswedstrijden plaats, en in 1910 waren er duizenden toeschouwers bij het opstijgen voor de eerste vlucht boven Nederland door Clément van Maasdijk.

Nieuws

menu