Langdurige busstaking ontregelt Fryslân steeds meer: 'Soms is het beter om maar helemaal thuis te blijven'

Dure busritten voor leerlingen, studenten die noodgedwongen thuis zitten en bedrijven waar werknemers hun uren niet kunnen maken; de langdurige staking in het openbaar vervoer veroorzaakt overlast in Fryslân. Intussen zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast.

Studenten van Firda stappen in de Firda-liner in de Kanaalstraat in Leeuwarden in die is ingezet nu het openbaar vervoer staakt.

Studenten van Firda stappen in de Firda-liner in de Kanaalstraat in Leeuwarden in die is ingezet nu het openbaar vervoer staakt. Foto: Marchje Andringa

Toen het openbaar vervoer begin februari opnieuw stakingen aankondigde, besloot mbo-school Firda bussen in te zetten om studenten op school te krijgen. Nu, ruim een maand later in de wetenschap dat de staking nog niet voorbij is, lopen de kosten voor de school hard op. Woensdag reden er achttien bussen door de provincie. Hiervoor moet de school bussen en chauffeurs inhuren. Kosten: 10.000 euro per dag. ,,We bekijken het per week”, zegt woordvoerder Jan Dijksma, ,,maar dit kan zomaar de laatste week zijn.”

Nieuws

menu