Dit artikel is vandaag gratis

Het CDA stelt Kamervragen over het besluit om groep 7/8 van cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp per direct te sluiten

Cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp. Foto: Marcel Renou

Het besluit om het onderwijs van leerlingen van groep 7/8 van CBS De Wegwijzer in Kollumerpomp per direct te schrappen, leidt tot Kamervragen. Tweede Kamerlid René Peters (CDA) wil het onderwerp agenderen voor het vragenuur van dinsdag 11 oktober.

Heidi Rubingh, directeur van scholen-organisatie Arlanta waar De Wegwijzer onder valt, legde in het Friesch Dagblad uit dat met het langdurig wegvallen van de leerkracht van deze groep er geen alternatief meer was. ,,We hebben geen bevoegde leerkrachten meer achter de hand. Daarom stond er al twee dagen per week een onderwijsassistent voor deze groep in plaats van een leerkracht.”

Het besluit om de groep helemaal te gaan sluiten werd extra beïnvloed doordat de kinderen de afgelopen jaren al vaker wisselende gezichten voor de klas hadden. Ook speelde mee dat de kinderen in het laatste schooljaar voor de middelbare school zitten. ,,Ik kan deze kinderen op dit moment niet de kwaliteit van onderwijs bieden waar ze recht op hebben en waar ik voor sta”, aldus Rubingh.

Onderwerpen

Of het onderwerp dinsdag 11 oktober geagendeerd wordt tijdens het vragenuur, wordt dinsdagochtend bekend. De voorzitter van de Tweede Kamer kiest maximaal drie onderwerpen uit. Het vragenuur is dinsdag 11 oktober van 14.00 tot 15.00 uur en is live te volgen via tweedekamer.nl .

Nieuws

menu