Dit artikel is vandaag gratis

Cambuur - FC Utrecht twee keer stilgelegd door vuurwerk en fans

Mensen lopen het Cambuurstadion binnen met vuurwerk tijdens de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Utrecht Foto: Jeroen Putmans

Het eredivisieduel tussen SC Cambuur en FC Utrecht is kort na de aftrap twee keer even stilgelegd. Eerst werd er vanuit een hoek van het stadion vuurwerk richting het veld gegooid. Beide teams bleven op het veld en na een kort oponthoud het duel hervatten.

Amper vijf minuten later moest de arbitrage de wedstrijd opnieuw onderbreken vanwege vuurwerk. Deze keer kwamen er ook mensen het stadion in. Mede door ingrijpen van stewards verlieten de indringers snel weer het complex. Ook trainer Henk de Jong (SC Cambuur) trad op tegen de ongenode bezoekers.

Eerder dit weekeinde moest de arbitrage ook de duels AZ - NEC en Heracles Almelo - Fortuna Sittard voor enige tijd onderbreken. Bij die wedstrijden werd eveneens met vuurwerk naar het veld gegooid. Ook wisten verscheidene aanhangers beide stadions binnen te dringen. Beide duels konden na een pauze worden hervat en uitgespeeld.

Vanwege de laatste coronamaatregelen zijn fans voorlopig niet welkom in de stadions.

Nieuws

menu