Verkoop van campers en caravans blijft groeien, maar dat doen ook de onderhoudswachtlijsten: 'Corona heeft ons rugwind gebracht'

Het blijft rennen, vliegen en draven in de kampeerbranche. Het is voor de verkopers in Fryslân drukker dan ooit. ,,De verkoop is explosief. De nieuwe modellen caravans waren in april al uitverkocht”, vertelt Wim Hiemstra, bedrijfsleider van Reinders Rekreatie Leeuwarden. Ook hebben de dealers het druk met het onderhoud ervan.

Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers veiliger reizen.

Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers veiliger reizen. Foto: ANP

Dat bevestigt Hans Louwers van brancheorganisatie Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravanindustrie (KCI). Uit cijfers blijkt dat de verkoop van campers in de eerste vijf maanden van dit jaar alweer 60 procent hoger was dan de eerste vijf maanden van 2020. Voor caravans was dit een toename van 35 procent. En dat terwijl ook 2020 een jaar was waarin de verkoop omhoog schoot.

Nieuws

Meest gelezen

menu