Cees Veerman: landbouw moet anders, maar boer verdient ook perspectief

Een nationaal akkoord voor verdeling van de schaarse ruimte in Nederland moet boeren de duidelijkheid geven waar ze naar snakken. Maar de landbouw moet wél veranderen, stelt voormalig landbouwminister Cees Veerman. „Dat is het eerlijke verhaal.”

Veerman: ‘We moeten boeren helpen bij de omslag. Met ons plan lossen we ook het stikstofprobleem niet morgen op. Maar we geven wel perspectief aan boeren’.

Veerman: ‘We moeten boeren helpen bij de omslag. Met ons plan lossen we ook het stikstofprobleem niet morgen op. Maar we geven wel perspectief aan boeren’. Foto: ANP

Een brede initiatiefgroep van boeren, wetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven en natuurorganisaties bracht het plan, waarover deze krant donderdag berichtte, vorige week naar buiten. Onder hen opvallende namen, zoals voorzitter Louise Vet van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, stikstofhoogleraar Jan Willem Erisman, scheidend voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina Frans Keurentjes en voorzitter Bart Kemp van boerenactiegroep Agractie. Veerman is hun boegbeeld.

Nieuws

menu