Met slechts vier autorijlessen en uitvalverschijnselen in de benen stapt man (20) toch in onverzekerde auto en veroorzaakt ongeval. OM eist drie maanden cel

Een 20-jarige man uit Leeuwarden moest zich maandag verantwoorden voor de rechtbank in Leeuwarden omdat hij ervan verdacht wordt een verkeersongeval te hebben veroorzaakt op 21 maart vorig jaar. De officier: ,,Normaal zeg ik: ‘niemand stapt ‘s ochtends in de auto met het idee om iemand aan te rijden.’ Maar dit is afwijkend, hier stonden alle seinen op rood.”

Hamer en wetboek in de rechtbank.

Hamer en wetboek in de rechtbank. Foto: ANP

Op beelden die tijdens de zitting werden getoond is te zien hoe een zwarte Peugeot 607 met snelheid achteruit rijdt op de Albadastins in de wijk Camminghaburen. Een vrouw steekt op dat moment diagonaal de weg over. Net voordat ze de overkant bereikt, gaat het mis. Ze wordt geschept door de auto, wordt enkele meters meegesleurd en vervolgens de lucht ingeslingerd om op het asfalt neer te komen. Ze verliest het bewustzijn. Verschillende omstanders komen aangesneld. De auto verdwijnt uit beeld.

Afvallen

Nieuws

menu