Dit artikel is vandaag gratis

Krijg jij ook geld terug? Bezoekers van het centrum van Heerenveen betaalden door een procedurefout van de gemeente ruim een jaar lang te veel voor parkeren in avonduren

Het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen. Foto: Google Street View

Wie tussen 31 december 2021 en 15 maart 2023 in de avonduren van betaald parkeren in Heerenveen gebruik heeft gemaakt, kan daarvoor binnenkort een vergoeding tegemoet zien. De gedane verlenging van het tijdvak was niet rechtsgeldig, concludeert de gemeente.

Met ingang van 2022 is het tijdvak voor betaald parkeren in Heerenveen verlengd. Bezoekers van het centrum moesten op werkdagen (20.00 uur in plaats van 18.00 uur) daarom twee uren extra betalen voor parkeren. Op zaterdag (20.00 uur in plaats van 17.00 uur) ging het om drie uren meer. Op zondag en donderdag (koopavond) zijn de tijden ongewijzigd gebleven.

De procedure voor deze aanpassing begon op 8 juli 2021 bij de vaststelling van de zogeheten Perspectiefnota, toen de gemeenteraad besloot de tijden voor betaald parkeren met ingang van het daaropvolgende jaar te verlengen.

Aanwijzingsbesluit

Om die wijziging mogelijk te maken moest het college van burgemeester en wethouders het aanwijzingsbesluit, met daarin de gewenste aanpassing, vaststellen en daarna publiceren in het Gemeenteblad . Dit is niet gebeurd.

,,We zijn tot de ontdekking gekomen dat we een procedurele fout hebben gemaakt”, laat wethouder Jelle Zoetendal in een reactie weten. ,,Dit hebben we zo snel als mogelijk hersteld. Daarbij is het niet meer dan passend om de niet rechtmatig gevorderde gelden terug te betalen.” Verdere berichtgeving daarover volgt.

Het college heeft het aanwijzingsbesluit inmiddels wél vastgesteld. De verlenging van de parkeertijden is afgelopen dinsdag gepubliceerd. Sinds woensdag zijn de nieuwe tijden voor betaald parkeren definitief in gegaan.

Nieuws

menu