Een door de FNP geleide coalitie in Noardeast-Fryslân presenteerde donderdag haar coalitieakkoord. 'In hiel moai, ambisjeus, lokaal akkoart'

De nieuwe coalitie van de gemeente Noardeast-Fryslân is tot een akkoord gekomen. De coalitiepartijen FNP, Sociaal in Noardeast-Fryslân (S!N) en Gemeentebelangen geven lokale belangen en verwachtingen prioriteit.

De nieuwe coalitie van Noardeast-Fryslân presenteerde donderdag haar coalitieakkoord, met in het midden wethouder Aant Jelle Soepboer.

De nieuwe coalitie van Noardeast-Fryslân presenteerde donderdag haar coalitieakkoord, met in het midden wethouder Aant Jelle Soepboer. Foto: Marcel van Kammen

In het donderdag gepresenteerde akkoord hebben FNP, S!N en Gemeentebelangen onder meer afgesproken dat er meer aandacht moet zijn voor wat de partijen ‘de mienskip’ noemen. Ze zijn het erover eens dat de verbinding met de lokale bevolking verbeterd moet worden en dat het belangrijk is zaken laagdrempeliger, beter en goedkoper te organiseren. Om dat te realiseren moeten de vijf wethouders als ‘contactwethouder’ fungeren, waarbij zij elk verantwoordelijk zijn voor een deel van de gemeente.

Woningcrisis

Nieuws

menu