Dit artikel is vandaag gratis

Controle op ondermijning op het bedrijventerrein Lemsterhoek in Lemmer. 'Deze controles geven een duidelijk signaal'

Het pand van FUMO in Grou. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

De gemeente De Fryske Marren, FUMO en politie hebben dinsdag een controle naar ondermijnende criminaliteit gedaan op bedrijventerrein Lemsterhoek in Lemmer. Ook is onderzocht of ondernemers zich aan geldende wetten, regels en bestemmingsplannen houden. Uitkomsten van het onderzoek worden later bekendgemaakt, laat een woordvoerder weten.

,,Criminele activiteiten vinden helaas overal in het land plaats. Gezien de toename van ondermijning is het goed om als gemeente de vinger aan de pols te houden en te weten wat zich op onze bedrijventerreinen afspeelt. Ondermijning wordt niet getolereerd. Deze controles geven een duidelijk signaal”, licht burgemeester Fred Veenstra de actie toe.

Er is onder meer gekeken of bedrijven zich aan bouw-, brandveiligheid- en milieueisen houden. De gemeente zegt te streven naar veilige en leefbare bedrijventerreinen en wil met de strijd tegen ondermijnende criminaliteit voorkomen dat ondernemers daar last van krijgen. Naar verwachting volgen er meer controles op andere bedrijventerreinen in De Fryske Marren.

Nieuws

menu