Dit artikel is vandaag gratis

Corona verdwijnt verder uit Fryslân: alle cijfers dalen en stabiliseren. Dat meldt GGD Fryslân op de dag van verdere versoepelingen van de coronamaatregelen

Vrijdag gaan verdere versoepelingen van de coronamaatregelen in: zo zijn mondkapjes in winkels niet langer verplicht. Foto: ANP

Het aantal besmettingen in Fryslân is opnieuw gedaald. Ook het aantal testen stabiliseert, net als de lage ic-bezetting en het aantal ziekenhuisopnames. Een nadelig effect van de versoepelingen is uitgebleven en de boosterprik werkt, concludeert GGD Fryslân.

De afgelopen zeven dagen testten 14.700 Friezen positief, tegenover 23.516 een week eerder. Gemiddeld laten drieduizend Friezen zich per dag testen. Twee derde van de testuitslagen zijn positief, meldt GGD Fryslân verder. In de groep van twaalf- tot zeventienjarigen test 74 procent positief: dat gaat vooral om een bevestiging van positieve zelftests. Ondanks de afvlakking blijft GGD Fryslân de test- en prikcapaciteit voorlopig nog wel op hetzelfde niveau houden.

Tot nu toe hebben 293.000 Friezen een boosterprik gehaald. Vanaf zaterdag worden mensen van zeventig jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis uitgenodigd voor nóg een booster. Ook huisartsen zijn weer gevraagd om hiermee te helpen.

Nieuws

menu