Doorpakken in de klimaatcrisis of juist de rem erop? PvdA-lijsttrekker Edou Hamstra en PVV-lijsttrekker Max Aardema stellen héle andere prioriteiten voor Fryslân

In deel vijf van de lijsttrekkersserie van het Friesch Dagblad kruisen PvdA-lijsttrekker Edou Hamstra en PVV-lijsttrekker Max Aardema de degens. De partijen denken fundamenteel anders over de energietransitie, het stikstofprobleem en de toenemende polarisatie. Maar vinden elkaar ook, bijvoorbeeld in de zoektocht naar een betaalbaarder openbaar vervoer in Fryslân.

PvdA-lijsttrekker Edou Hamstra en PVV-lijsttrekker Max Aardema.

PvdA-lijsttrekker Edou Hamstra en PVV-lijsttrekker Max Aardema. Foto: Niels de Vries

Edou Hamstra (28) is blij een gesprek te voeren over de inhoud in plaats van de vorm. ,,Ik wurd de lêste dagen in soad belle oer ús gearwurking mei GrienLinks. Mar ik praat leaver oer tema’s dy ’t Fryske boargers oangeane.” Toch nog even over die innige samenwerking op links. Hamstra hoopt niet alleen de grootste te worden, maar ook met GrienLinks in de coalitie plaats te gaan nemen. ,,De partij dy’t kwa ideology it tichtst by ús stiet. Mar in stim foar de PvdA is noch gjin stim foar GrienLinks. Wy bliuwe twa losse fraksjes.”

Nieuws

menu