Het voelt goed om in elk geval íets te doen: culturele instellingen halen met een benefietconcert in De Harmonie geld op voor de slachtoffers in Oekraïne

,,Je stopt de oorlog er niet mee, maar het voelt goed íéts te doen”, vertelt theatermaakster Ira Judkovskaja. Zo’n honderd mensen kwamen zondag af op het benefietevenement in De Harmonie dat in allerijl was opgezet.

De in Nederland woonachtige Russissche pianist Slava Poprugin speelde op het benefietconcert voor Oekraïne in De Harmonie.

De in Nederland woonachtige Russissche pianist Slava Poprugin speelde op het benefietconcert voor Oekraïne in De Harmonie. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Vooruitlopend op de landelijke actiedag voor Giro 555, maandag, voerden diverse culturele instellingen dit weekeinde al actie om geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, waaronder stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Voor een bijdrage tussen de nul en honderd euro kregen mensen een voorproefje van theater, een concert van een Russische pianist, een Nederlandse mezzosopraan en Oekraïense accordeonist. Maar ook konden bezoekers met elkaar in gesprek.

Nieuws

menu