Dit artikel is vandaag gratis

Dagje eerder kerstvakantie op middelbare scholen: 'Veel van onze zeshonderd medewerkers hebben jonge kinderen'

De scholen zijn na de zomervakantie weer begonnen, maar er gelden wel nog steeds coronamaatregelen.

De scholen van CVO Noordwest-Fryslân en CVO Zuid-Fryslân kiezen voor een kortere laatste schoolweek. Dat betekent dat de kerstvakantie voor docenten en leerlingen op vrijdag begint.

Het laatste zetje voor het besluit is volgens Eelco Bruinsma, directeur van CSG Anna Maria van Schurman (AMS) in Franeker, de sluiting van het basisonderwijs. ,,Veel van onze zeshonderd medewerkers hebben jonge kinderen. We wilden hen hiermee een dag ontlasten. Zo kunnen zij zich ook voorbereiden op de kerstdagen en eventuele vieringen aan het begin van de vakantie.”

Kwetsbare leerlingen

De Noordwest-scholen zijn het Comenius, het Beyers Naudé, AMS en het Ulbe van Houten. Voor CVO Zuid gaat het om het Bogerman, het Marne College en De Diken. Deze drie laatstgenoemde scholen blijven wel open voor kwetsbare leerlingen en leerlingen van ouders met een cruciaal beroep.

Andere scholen houden de kerstviering op donderdag en vrijdag erin, zoals het Liudger in Drachten. Op het Singelland is ook nog niet centraal besloten om de laatste schoolweek in te korten.

Nieuws

menu