Dit artikel is vandaag gratis

Dagopener 11 augustus: De veendijken worden gecontroleerd vanwege de droogte, Morra-Lioessens wint de 120e Freule en het was weer als vanouds op de Hardzeildag tijdens de Sneekweek

Jildou (l) en Marleen zijn in hun Speedy al de hele week onverslaanbaar op de Snitser Mar. Foto: Simon Bleeker

Goedemorgen, een nieuwe dag - maar eerst brengen wij je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van donderdag 11 augustus.

Wetterskip Fryslân begint komende week met het inspecteren van veendijken. De maatregel is nodig vanwege de aanhoudende droogte waarmee Fryslân wordt geconfronteerd.

KV Warber Bliuwe uit Morra-Lioessens schreef woensdag verrassend historie op de 120ste Freule in Wommels. Folkert Jelmer Visser, Douwe Dijkstra en Johan Sipma bleven in een spannende finale de baas over het al even verrassende Wêz Wis uit Raerd (Jens Kooistra, Jelmer Foppe Drijfhout en Sybrand Veldhuis). Op 5-3 en 6-4 retourneerde Folkert Visser tot in het perk.

Alle zeilliefhebbers verzamelen zich op de Hardzeildag tijdens de 85e Sneekweek op het Starteiland bij de Snitser Mar. Voor de toeschouwers is het als vanouds een feestje op het eiland, terwijl het op het meer bij de ene zeiler wat beter verloopt dan bij de ander.

Wie nu het karretje vult in de supermarkt is bijna een vijfde meer kwijt dan elf maanden geleden, stelt marktonderzoeker GfK vast. Friese diëtisten merken dat mensen moeite hebben om gezonde keuzes te blijven maken. Maar: ,,Goedkoop én gezond, het blijft mogelijk.”

Na de eerste wedstrijd in Lemmer is het SKS-kampioenschap nog niet beslist en blijft het spannend. Het Lemster Skûtsje pakte een derde plaats, waardoor de klassementsleider iets uitliep. Maar de dagwinst ging naar Langweer, voor de vierde keer alweer.

En de Fryske Útfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de officiële zwemlocatie Aldegeaster Brekken bij Oudega (Súdwest-Fryslân).

Het weer

Vandaag verloopt opnieuw zonnig. Er komt warme lucht uit het oosten en de temperatuur loopt op tot 24 graden op de wadden en tot 29 graden in het zuiden van de provincie. Vergeet je niet goed in te smeren!

Elke ochtend een overzicht krijgen van de mooiste artikelen uit het Friesch Dagblad in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu