Dit artikel is vandaag gratis

Dagopener 21 juni: Friese mkb'ers gaan last krijgen van het Gasplan en er is een greintje hoop voor boeren op Schiermonnikoog

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) staan de pers te woord over de situatie op de gasmarkt en de leveringszekerheid. Foto: ANP

Goedemorgen! De langste dag kan beginnen, maar niet voordat jij op de hoogte bent van het nieuws van het Friesch Dagblad van dinsdag 21 juni.

Het Bescherm- en Herstelplan Gas dat door het kabinet is aangekondigd gaat zijn weerslag hebben op het Friese midden- en kleinbedrijf. Dat zegt de voorzitter van MKB Noord Joyce Walstra naar aanleiding van de oproep van energieminister Rob Jetten.

Vanaf 1 juli moet op elke verdieping in huis verplicht een rookmelder hangen. Het is een maatregel die moet helpen om woningbranden én slachtoffers te voorkomen. ,,Je hangt een rookmelder niet op voor de verzekeraar, maar voor je veiligheid”, zegt Barbara van der Rest van het Verbond van Verzekeraars.

Als alle maatregelen maar bij elkaar genomen leiden tot een reductie van de landelijke stikstofuitstoot van 50 procent in 2030, zijn provincies vrij in hoe ze invulling geven aan de omstreden reductiekaart. Dat laat Minister van der Wal van Natuur en Stikstof weten.

Ruurdtje de Vries (94) uit Gorredijk verdiende met de andere leden van de plaatselijke handwerkclub 7000 euro voor de Nierstichting. Ze is er trots op.

Het Waddengebied heeft tien tot vijftien miljard euro in dertig jaar tijd nodig voor (economische) ontwikkeling. De vraag is waar dat geld vandaan moet komen.

Het laatste rondje van André Hazes is gedraaid, het amateurvoetbalseizoen 2021/2022 zit erop. Voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 werd er een heel seizoen afgemaakt. Eindelijk weer. Nu staat de zomerstop voor de deur. Voor de ene liefhebber een welkome periode van rust, voor de ander is het voetballoze weekeinde een straf. Geniet in beide gevallen nog één keer met ons mee van de hoogtepunten uit het Friese amateurvoetbal. Het laatste voetbalweekeinde van het seizoen.

Het Weer

Vandaag laat de zon zich flink zien in onze regio. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 23 graden in het zuiden van Fryslân.

Wil je graag elke ochtend onze verhalen ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu