Dit artikel is vandaag gratis

Dagopener 22 september: de glorietijd van het Friese ijshockey komt met een hernieuwde samenwerking weer tot leven en veel Friezen zijn bereid hun organen na hun overlijden af te staan

Feenstra Verwarming keert na 38 jaar terug als sponsor van het ijshockey in Heerenveen. Op de foto van links naar rechts: Marc Nijland in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '70, topscorer van vorig seizoen Roope Nikkilä in het huidige UNIS Flyers tenue en en Lars den Edel in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '80. Foto: FPH

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen, maar niet voordat je op de hoogte bent van de mooiste verhalen van het Friesch Dagblad van donderdag 22 september

Installatiebedrijf Feenstra keert na 38 jaar terug als co-sponsor van ijshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen. Tussen 1975 en 1984 was het bedrijf, toen nog Feenstra Verwarming genaamd, de stuwende kracht achter de meest succesvolle periode van de Friese ijshockeyclub.

In Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Waadhoeke, Leeuwarden, Heerenveen, Opsterland en Terschelling heeft meer dan 36 procent van de inwoners toestemming gegeven voor orgaandonatie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en het Donorregister.

De keuze om de raad pas na de verkiezingen te informeren over de keuze voor de locatie van groencentrum Tuin! als optie voor een Regionale Opvang Locatie (ROL) heeft het college bewust genomen. Burgemeester Sybrand Buma vond het niet verantwoord om een demissionair college over zo’n groot dossier te laten beslissen.

Zo’n tweehonderd gezinnen, onder wie vijftig Oekraïense, kunnen elke maand terecht in de kledingbank van Chris en Sandra Benedick in Ureterp. Vraag is er genoeg, kleding ook, maar de schuur biedt geen bescherming tegen het koude en vochtige weer. ,,Als er deze winter weer schimmel in de kleding komt, zit er niets anders op dan dicht te gaan.”

Het is nog de vraag of Fryslân vriendschapsbanden moet blijven onderhouden met Chinese provincies. ,,Wy besjogge oft it noch moreel te ferantwurdzjen is”, zegt gedeputeerde Sietske Poepjes.

Het weer

Ook vandaag begint de dag weer fris met een temperatuur rond de 7 graden. Er is weinig wind en veel zon en dat zorgt er voor dat de temperatuur zal oplopen tot 18 graden.

Elke ochtend een overzicht krijgen van de mooiste artikelen uit het Friesch Dagblad in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu