Dit artikel is vandaag gratis

Dagopener 27 juni: De Fûgelhoeke wordt mogelijk aangewezen als stikstofgevoelig en in de kerk in Gerkesklooster kwamen oldtimerliefhebbers bij elkaar

Gerrit Mulder (18) heeft een christelijke tekst op zijn oldtimer staan. Foto: Marcel van Kammen

Goedemorgen! De dag kan beginnen, maar niet voordat jij op de hoogte bent van het nieuws van het Friesch Dagblad van maandag 27 juni.

De Fûgelhoeke in het Natura 2000-gebied Aldegeaster Brekken/Fluessen wordt mogelijk aangewezen als stikstofgevoelig. In reactie op Kamervragen van de VVD zegt minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) dat het gebied wordt getoetst op stikstofdepositie vanwege de overbelasting van veenmosrietland.

Het centrum van Drachten moet de komende jaren een stuk aantrekkelijker worden gemaakt. Parkeerplaatsen moeten plek maken voor groen, en woningbouw en winkeliers moeten verhuizen naar de kern van een nieuw compact centrum.

In Gerkesklooster vond zondag een oldtimer-vesperviering plaats. Het zorgde voor veel mooie autoverhalen, maar het ging wel degelijk ook over God. ,,De weg is Jezus Christus onze Heer.’’

Het kan zijn dat het plan om de uitstoot van ammoniak op Vlieland met 95 procent te verminderen niet recht doet aan de praktijk. Dat schrijft minister Christianne van der Wal, voor Stikstof en Natuur, in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

De gemeente Súdwest-Fryslân stelt een aanjaagsubsidie van 125.000 euro beschikbaar om de Sneekweek, die dit jaar plaatsvindt van 5 tot 11 augustus, ‘naar een hoger niveau’ te tillen.

Weer

Vandaag zijn er eerst wolkenpartijen en verspreid een bui over onze regio. Geleidelijk neemt de buienkans af en krijgt de zon steeds meer ruimte. Het wordt vanmiddag 22 graden bij een matige wind.

Elke dag een overzicht krijgen van de mooiste artikelen uit het Friesch Dagblad? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Geniet van deze dag!

Nieuws

menu