Dit artikel is vandaag gratis

Studenten ROC Friese Poort exposeren hun kunst in De Lawei en ondanks woningnood lukt het gemeenten om statushouders te huisvesten | Dagopener 2 juni

Daniel Kuperus met zijn elektrische gitaar. Foto: Jilmer Postma

Goedemorgen! De dag kan beginnen, maar niet voordat jij op de hoogte bent van het nieuws van het Friesch Dagblad van 2 juni.

Gemeenten in Fryslân zijn hun achterstand in het huisvesten van statushouders enigszins aan het inlopen. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Rijksoverheid.

Studenten van diverse creatieve opleidingen binnen de OntwerpFBRK van ROC Friese Poort in Drachten mogen van 1 tot en met 12 juni hun afstudeerwerk exposeren in De Lawei. Bij de opening van de expositie Unyk lieten de studenten zien wat ze kunnen.

In de gemeente Weststellingwerf zijn drie van de vier kandidaat-wethouders vrouw. Naast Mariska Rikkers van Weststellingwerfs Belang (WB) en Hanneke Zonderland (CDA), die in het huidige college zitten, is Heidi den Hartigh van Sociaal Duurzaam Weststellingwerf (SDW) een nieuw gezicht. Voor de VVD keert Roelof Theun Hoen (VVD) terug. Die partij levert een wethouder in.

De burgemeesters van de Waddeneilanden beraden zich op vervolgstappen nu het kabinet een vergunning heeft afgegeven voor gasboringen in de Noordzee.

Hij was in 1897 de oprichter van de nu 125-jarige Koninklijke Nederlandse Kaatsbond, de eerste voorzitter van de Franeker vereniging en bovenal een bevlogen kaatspromotor. In de jubileumvoorstelling Wolkom by it keatsen keert Willem Westra nog één keer terug om zijn geliefde sport aan de man te brengen.

Tien jonge influencers uit Europa maken deze week kennis met elkaar en met Fryslân. Het is het begin van wat een Influencers Academy moet worden, die valt onder hogeschool NHL Stenden. In een rondvaarboot streden woensdagmiddag de natuur van Nationaal Park de Alde Feanen en de volgers op de schermpjes om de aandacht.

Het weer

Vandaag zijn er zonnige perioden en het blijft droog. De temperatuur komt uit tussen 18 en 20 graden.

Wil je graag elke ochtend onze verhalen ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu