Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 10 december: Tweederde van de werkgevers in de recreatiesector kampt met een personeelstekort en magneetvisser Sietse Keestra (18) vist naar de verloren staf van Sinterklaas

Sietse Keestra en het zoekteam dat speurt naar de verloren staf van Sinterklaas. Foto: Marchje Andringa

Goedemorgen! Het is zaterdag en dus weekend. Geniet ervan! Dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag.

Magneetvisser Sietse Keestra (18 jaar) uit Stiens heeft een bijzondere week achter de rug. Na het winnen van de Gouden Magneet van de gemeente Leeuwarden mocht hij vrijdag in de Noordersingel speuren naar iets bijzonders: de staf van Sinterklaas.

Campings, vakantieparken en andere recreatiebedrijven hebben steeds meer moeite om voldoende personeel te vinden. Dat concluderen brancheorganisaties op basis van arbeidsmarktonderzoek. 66 procent van de werkgevers kampt met een tekort.

De rooms-katholieke kerk De Goddelijke Verlosser in Drachten gaat mogelijk tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe, kleinere kerk. Dat zijn plannen die een werkgroep van de Clara van Assisiparochie heeft uitgewerkt. ,,We willen voorkomen dat de huidige kerk een ruïne wordt’’, aldus projectleider Felix Ernens.

Online een kerstboom kopen en tot in de woonkamer bezorgd; de webshop van broers Thomas en Jannick uit Sneek is een landelijk succes. ‘De piek ligt in deze week, met wel driehonderd verkochte bomen per dag’

Terwijl het oosten van het land tot en met volgend weekend met winters weer te maken heeft, zien voor Fryslân de schaatskansen er nog niet zo florissant uit. Het weekend belooft grotendeels bewolkt te zijn, waardoor het in de nacht niet of nauwelijks vriest.

Weer

De komende tijd hebben we te maken met lage temperaturen. Vandaag kunnen vooral in Friesland winterse buien vallen met (natte) sneeuw, wat lokaal tot gladheid kan leiden. Elders blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt maximaal 1 graad boven nul.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag het nieuws van het Friesch Dagblad zo in je mailbox wilt krijgen. Fijne dag nog!

Nieuws

menu