Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 12 november: Hanna Luden neemt afscheid als directeur van het CIDI en Hospice De Kime in Sneek wil een warm thuis zijn voor mensen die in de laatste levensfase zitten

Hanna Luden in 2015, bij haar aantreden als directeur bij het CIDI. Foto: ANP

Goedemorgen! Trap je weekend af met de beste verhalen van het Friesch Dagblad van zaterdag 12 november.

Een hospice wordt door de buitenwacht geregeld gezien als een plek die eng, guur en triest is. Maar De Kime in Sneek oogt juist warm en menselijk. Het bijna volledig op vrijwilligers draaiende hospice probeert het de gasten tijdens hun laatste levensdagen zo comfortabel mogelijk te maken.

Onvermoeibaar kwam ze op voor Israël en streed ze tegen het opkomend antisemitisme. Eind dit jaar neemt Hanna Luden (64) afscheid als directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). „Voor mij is altijd belangrijk dat ik iets doe wat betekenis heeft.”

Wetterskip Fryslân past de tarieven voor waterzuivering en watersysteembeheer aan. De organisatie gebruikte jarenlang onterecht geld van het ‘zuiveringspotje’ voor het reinigen van oppervlaktewater.

Met de eerste ronde van het driedaagse Waling-Dijkstratoernooi is vrijdagavond het jubileumjaar van de Koninklijke Schaakclub Philidor 1847 in gang gezet. Het is zaterdag exact 175 jaar geleden dat de oudste schaakclub van ons land werd opgericht.

Katja Tolstaja (1970) is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Dat is vrijdagavond tijdens de Nacht van de Theologie bekendgemaakt.

Op het terrein van Yn ‘e Loads klinkt het geluid van zingende vogels en kakelende kippen. Een fazant stapt parmantig in zijn hok heen en weer. Even verderop zit een sneeuwwit konijn rustig in zijn kooi te eten.

Het weer

Dit weekend blijft het droog en rustig. De zon schijnt flink, maar soms trekken er een paar wolkenvelden over. De temperatuur loopt op tot 12 of 13 graden.

Elke ochtend een overzicht krijgen van de mooiste artikelen uit het Friesch Dagblad in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu