Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 13 december: Het eerste inclusieve theatergezelschap in Fryslân geeft een optreden en schaatsen op natuurijs gaat deze week waarschijnlijk niet gebeuren in onze provincie

Yassine van Dijk. Foto: Marchje Andringa

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Komende zaterdag vindt in Leeuwarden de theatervoorstelling ( On)beperkt in je kunnen plaats van gezelschap De PodiumPatsers, het eerste inclusieve theatergezelschap in Fryslân van mensen met een verstandelijke beperking. Met deze eerste voorstelling willen ze zichzelf op de kaart zetten.

In de rest van Nederland begint de schaatskoorts te kriebelen, maar in Fryslân helpt Koning Winter niet mee. Friezen die deze week willen schaatsen zullen waarschijnlijk de provincie uit moeten.

Hoewel het provinciale tarief voor de motorvoertuigenbelasting in Fryslân volgend jaar gelijk blijft, verwacht de provincie via die bron toch meer geld binnen te krijgen. Het gaat om een stijging van 2,2 procent.

Kottervissers die bij de Waddeneilanden vissen, gebruiken tijdens hun werk speciale netten in de zoektocht naar Riemer, de twaalfjarige jongen die vermist raakte bij een aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot in oktober, in de buurt van Terschelling.

En het was koud, nog kouder dan vorige week leek het wel, en hier en daar waren wedstrijden afgelast. Maar er gebeurde genoeg op de Friese voetbalvelden om dit overzicht te vullen!

Weer

De dag begint koud met op veel plaatsen matige vorst. Lokaal kan het eerst mistig zijn. Vanmiddag zijn er zonnige perioden. Met een zwakke tot matige oostelijke wind wordt het in de middag iets boven het vriespunt.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu