Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 13 maart: De provinciale politiek scoort qua vertrouwen onder de Friezen beter dan de landelijke en de jongensdroom van Anne Wind (32) komt uit: hij vond het eerste ljipaai in Fryslân

Anne Wind (links) en Henk Minkes, waarnemensdvoorzitter van de Bond Friese VogelWachten (BFVW). Foto: BFVW

Goedemorgen! Dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag.

Het vertrouwen in de provinciale politiek onder inwoners van Fryslân is stabiel hoog, terwijl het vertrouwen in de landelijke politiek juist afneemt. Ook wordt een kloof ervaren tussen ‘Den Haag’ en de provincie. Dat blijkt uit onderzoek van Planbureau Fryslân.

Anne Wind (32) uit Pingjum heeft zondagmiddag het eerste kievitsei van Fryslân gevonden. Dit gebeurde op een perceel nabij Scharsterbrug. Het gaat om een ‘twake’. ,,Us pake libbet net mear. Mar wat soe er dit moai fûn hawwe.”

Op de laatste zaterdag voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen halen de partijen nog één keer alles uit de kast om de laatste stemmen binnen te halen. ‘Het leeft meer dan vier jaar geleden.’

Honderd studentenwoningen op mediacampus in Leeuwarden en een betere ontsluiting via een rotonde, het voorontwerp voor het MICA-terrein ligt vanaf nu ter inzage.

Klaas Westerdijk stopt als schipper van Philips-skûtsje d’Halve Maen. Dat maakte de 33-jarige Westerdijk zaterdag bekend tijdens de druk bezochte algemene ledenvergadering van de SKS in De Driuwpôlle te Woudsend.

Suzanne Schulting uit Uilesprong won op de WK shorttrack goud op de 1500 meter, de aflossing en de gemengde aflossing, maar oogde vooral vermoeid en mentaal gebroken. Hoe anders was dat voor een stralende Xandra Velzeboer, die zich met vier wereldtitels de beste shorttracker van het mondiale evenement mocht noemen.

Weer

Na de winterse taferelen van afgelopen week wordt het vandaag zeer zacht met maxima die uitkomen op 15 graden. Desondanks is het geen aangenaam lenteweer. Dat komt door de stevige zuidwestenwind, waarbij forse windvlagen mogelijk zijn, in combinatie met regen. De reden voor code geel.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu