Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 14 december: Niet hangen op straat, maar dansen in school en schaatsen kon in Fryslân net, maar alleen op de Ryptsjerksterpolder

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 doen 'extreme sports' in de gymzaal van de Thomas van Aquinoschool in Sneek. Foto: Simon Bleeker

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en wij brengen je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad.

Zijn het schaatsliefhebbers of toch vooral waaghalzen? Deze mannen en vrouwen laten in elk geval geen kans voorbij gaan als er een keer geschaatst kan worden op natuurijs. Dat kon in Fryslân net, op de Ryptsjerkerpolder dan, waar de vaste harde kern van schaatsfanaten dinsdagochtend de ijzers onderbond.

En komt’ie er of komt’ie er niet, de eerste schaatsmarathon op natuurijs? In Burgum hopen ze van wel, en dan het liefst ook op hún ijsbaan.

Na schooltijd sporten of naar muziekles gaan, is voor veel kinderen van de Thomas van Aquinoschool in Sneek niet gebruikelijk. Maar dankzij subsidies biedt de school sinds dit schooljaar zelf naschoolse activiteiten aan. En daar blijkt behoefte aan te zijn.

Ligt het aan de makkelijker gegeven ‘coronadiploma’s’ op middelbare scholen? Of spelen er toch andere factoren. Feit is dat het aantal studenten dat vroegtijdig met een mbo-, hbo- of wo-opleiding stopt, weer toeneemt.

Provinciale Staten debatteren vandaag over de funderingsproblematiek van gebouwen in het veenweidegebied. Heikel punt: moet de overheid meebetalen aan herstel van funderingsschade? Ellen Dekker vindt van wel.

Nelly Meijer heeft er zin in: de Kerstsamenzang die het Friesch Dagblad organiseert. ,,Samen zingen geeft energie.” Als jij ook nog wilt komen, meer informatie vind je hier.

Weer

Het is koud winterweer, met volop ruimte voor de zon. De middagtemperatuur komt uit rond de 0 graden in het binnenland en +2 graden aan de Friese kust. Wees dus voorzichtig met het ijs! De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten, en de gevoelstemperatuur ligt daardoor wat lager.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu