Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 14 maart: PKN: stop met het oppotten van geld, de toekomst is er een van investeren. En Fryslân ligt op koers om de doelstelling van 17.500 extra woningen in 2030 te halen

Directeur Jurjen de Groot tijdens de vergadering van de Friese kerkrentmeesters in de Kurioskerk. Naast hem Rein Boersma. Foto: Marcel van Kammen

Goedemorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Lokale gemeenten in de Protestantse Kerk moeten hun vermogen dat op de bank staat in gaan zetten voor de opbouw van de kerk. ,,We staan op een kruispunt’’, stelde Jurjen de Groot, directeur van de landelijke dienstenorganisatie, maandagavond in de Kurioskerk. De toekomst is er een van zaaien en investeren. Met geld, maar ook met een duidelijk verhaal over de identiteit en waarom je eigenlijk gelooft.

Fryslân zou de beloofde 17.500 extra woningen in 2030, ten opzichte van 2022, moeten kunnen halen. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een recent verschenen rapport over regionale bouweconomie.

Collega’s roemen haar grote kennis van zaken, haar analytische kracht en haar vermogen tot bruggen bouwen: PvdA’er Hetty Janssen stak er met kop en schouders bovenuit in de verkiezing van beste Statenlid van Fryslân (2019-2023).

Kerk in Actie begint een meerjarige actie samen met de Voedselbank en SchuldHulpMaatje Nederland: de actie Samen tegen armoede zal in ieder geval vier jaar lopen.

Nadat Anne Wind (32) uit Pingjum zondagmiddag al het eerste kievitsei van Fryslân vond, had hij maandag de primeur in zijn eigen gemeente Súdwest-Fryslân. Kor Hamersma kon in Noardeast-Fryslân met diezelfde eer strijken.

ProRail legt vanwege de veiligheid het treinverkeer bij Molkwerum per direct stil, omdat dassen daar onder het spoor een burcht hebben gegraven. Dat betekent dat er sinds maandagmiddag 16.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Workum en Stavoren.

Witte velden, sneeuw op het gras of in grote hopen aan de kant: veel voetbalwedstrijden werden dit weekend afgelast vanwege de sneeuwval van vooral vrijdag. Maar hier en daar gingen er nog wedstrijden door en dat leverde voldoende stof tot discussie op.

Weer

Vandaag vallen er buien en is er kans op winterse neerslag. Het wordt 7 graden. Komende nacht kan het lokaal gladheid ontstaan bij minima rond het vriespunt.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu