Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 14 november: Zorgpremies gaan omhoog en keuzestress bij aankomende studenten bij de open dag van NHL Stenden

Hogeschool NHL Stenden ontvangt potentiële studenten. Foto: Marchje Andringa

Goedemorgen: een nieuwe dag is begonnen en een nieuwe werkweek ook! Dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van maandag 14 november.

De Friesland verhoogt de zorgpremie volgend jaar met 7,50 euro per maand. Ook de aanvullende verzekeringen worden duurder. Daarmee volgt De Friesland het voorbeeld van andere zorgverzekeraars voor 2023.

Het verdeelt families en vriendengroepen : een wedstrijd tussen Heerenveen en Cambuur. De Friese derby was zondag niet altijd van even hoog niveau, maar daar zal Heerenveen maling aan hebben: dat won met 2-1. Cambuur treurt, Heerenveen juicht.

Welke studie past bij mij? Dat probeerden veel aankomende studenten te ontdekken op de open dag van NHL Stenden zaterdag. Na twee magere coronajaren, waarin dergelijke open dagen zich veelal digitaal afspeelden, konden deze jongeren nu weer naar Leeuwarden komen.

Scenarist Job Tichelman vond tijdens zijn jeugd in Kûbaard uit dat je ook met een dwarslaesie kunt voetballen. De film Strijder, te zien op het Noordelijk Film Festival, is gebaseerd op zijn verhaal.

Een rookvrije generatie in 2040: dat wil de rijksoverheid graag. Een mooi doel, vindt gynaecoloog Esther Nijhuis, maar de huidige generatie dan? Is het voor hen te laat?

Weer

De ochtend begint fris en regionaal is er wat nevel of mist. In de loop van de dag lost dat op en breekt de zon door. De temperatuur stijgt daarbij naar een graad of 10. Na vandaag wordt de kans op buien weer wat groter.

Elke dag het laatste nieuws van het Friesch Dagblad in je mailbox krijgen? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu