Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 16 maart: BBB troeft CDA en PvdA af en inspectiedienst gaat schepen Bruine Vloot controleren

Stemmen tellen in Britsum. Foto: Marcel van Kammen

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en wij brengen je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

De BoerBurgerBeweging heeft een monsteroverwinning geboekt bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, naar alle waarschijnlijkheid ook in Fryslân. CDA en Forum voor Democratie lijden de grootste verliezen, ook veel andere partijen gaan erop achteruit.

De wolf en het ov - waaronder de Lelylijn - spelen een bescheiden rol in het stemhokje in Ooststellingwerf. Het zijn vooral de stikstofmaatregelen die het dagelijks leven bepalen, blijkt uit gesprekken met inwoners bij de stembureaus.

Geen bewijs voor grensoverschrijdend gedrag bij Woodbrookers, stelt Openbaar Ministerie. Jeugdhulp Friesland slaagt nog niet in overplaatsing van alle jongeren

Op tournee langs alle achttien Friese gemeenten in één dag, dat lijkt stressen. Commissaris van de koning Arno Brok en Luzette Kroon weten er echter een reeks ontspannen bliksembezoekjes van te maken, blijkt in stembureau De Waadwente in Dokkum.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat nog voor de start van het vaarseizoen, dat in april losbarst, extra inspecties uitvoeren op schepen van de Bruine Vloot. Dat zegt Daniëlle Rebel, woordvoerder van de ILT. ,,Dat gaat de komende weken gebeuren. Een flink deel van de schepen wordt onder de loep genomen.”

Weer

Vanochtend is het bewolkt en van tijd tot tijd valt lichte regen of motregen. Rond 8.00 uur is het een graad of 3. In het begin van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droger en mogelijk breekt eind van de middag de zon door. Het wordt 9 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 11 graden in het zuiden van Fryslân.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu