Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart: Toen alles, of in elk geval het voetbal, leuker was en hoe zien jonge CDA'ers de toekomst van hun partij?

Johan Groote en Oscar Zijlstra. Foto: Dijks Media

Goedemorgen! Het is weekend en dit zijn vandaag de belangrijkste verhalen in het Friesch Dagblad.

Cambuur-iconen Oscar Zijlstra en Johan Groote stammen uit de tijd dat voetballers overdag gewoon werkten, op elkanders bruiloft kwamen, elkaar bijna wekelijks een poets bakten en samen dronken werden. In deel 13 van de Canon van het Friese voetbal: toen alles - nou ja, bijna alles - leuker en beter was.

Na de verpletterende winst van de BBB en de verkiezingsnederlaag van hun eigen partij blikken jonge Friese CDA’ers terug: wat ging er mis? Hoe moet het anders?

En in al het geweld van die overwinning van de BBB zou je het bijna vergeten of over het hoofd zien, maar er was nóg een partij die woensdag stemmen won.

Hoeveel mensen post-covid hebben en wat de oorzaken en het verloop zijn van het syndroom, is drie jaar na het uitbreken van de coronapandemie nog altijd grotendeels een mysterie. Wat wel duidelijk is, is dat ‘hard aan herstel werken’ niet helpt, ondervindt ergotherapeut Nella de Jong uit Leeuwarden in haar praktijk.

Voor de derde keer sinds het begin van de oorlog in Oekraïne rijden Freerk Lautenbag en Jeen Holwerda zaterdag met een groot hulptransport naar Moldavië, dat 100.000 Oekraïense vluchtelingen opvangt. ,,Hast dêr de frjemde situaasje dat rikere minsken harren taflecht sykje moatte by minsken dy’t earmer binne.”

Classisdominee Wim Beekman heeft vrijdag zijn 23ste coronanieuwsbrief naar de Friese kerken gestuurd. ,,Een handdruk aan de voorganger geven, dat kan gewoon weer. Dus doe dat ook vrijmoedig.’’

Hoe word je 100 jaar oud? Door blijven ademen, veel humor en leuke mensen om je heen: zo deed Cecilia Regnerij-Stienstra uit Leeuwarden dat. Vrolijk, als altijd, nam ze vrijdag de felicitaties in ontvangst.

Weer

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar vandaag af. Plaatselijk start de dag nog met nevel en mist, maar dat lost snel op. Vanmiddag is het zacht, met temperaturen die oplopen naar zo’n 15 graden. Wel kunnen in de loop van de middag buien ontstaan en die kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. Zondag is het bewolkt en valt er een enkele bui. Het is dan ook iets minder zacht, met zo’n 12 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu