Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 19 december: In Franeker is iedereen welkom voor een warme kerstmaaltijd en afgelopen weekend was de eerste competitie veldrijden in onze provincie

Soep en zo zorgt voor een gratis warme maaltijd voor iedereen die daar behoefte aan heeft in Franeker. Foto: Marchje Andringa

Goedemorgen! De ijspret is helaas weer voorbij, maar een nieuwe dag is begonnen. En wij brengen je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

Het burgerinitiatief Soep en zo organiseerde dit jaar voor het eerst een gratis kerstbrunch in het gebouw van de Skûle in Franeker. Het werd druk bezocht. ,,Dit betekent zo veel voor mensen.’’

Friezen die in competitieverband willen veldrijden of mountainbiken, moeten daarvoor doorgaans de provincie uit, maar zondag kon met de eerste ICW-cross van Gorredijk eindelijk weer eens dichtbij huis worden geracet.

Na een koude nacht met -7 konden veel natuurijsbanen in Fryslân toch nog even open. ,,Dit wie krekt in setsje dat we nedich hienen. Dit is in super dei sa.” Niet lang nadat de aankondiging op Facebook werd gezet, kwamen de eerste schaatsers in Oudwoude al aangefietst. Ook op de ondergelopen weilanden in de provincie was het een grote drukte.

LDODK blijkt wisselvallig dit Korfbal League-seizoen, maar zaterdagavond tegen PKC zag het thuispubliek in Gorredijk de positieve kant daarvan. De thuisclub verraste de koploper van de competitie met een heel knappe 24-21 zege en gaat daardoor met een goed gevoel de feestdagen in.

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Kazachse Almaty ook de 1000 meter gewonnen. De drievoudig olympisch kampioene uit Uilesprong hield zondag in de finale de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold en de Duitse Anna Seidel achter zich. Rianne de Vries (Akkrum) eindigde als vijfde.

Weer

Na een periode met koud winterweer hebben we de komende dagen te maken met een heel ander weertype. Het is beduidend zachter. Vandaag wordt het 8 graden en de komende dagen wordt het nog een beetje warmer.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu