Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 20 december: Wetterskip schuift regeling voor huiseigenaren met funderingsschade door naar het rijk en dat nu aquaduct in de A7 dicht is kan geen toeval zijn denkt Transport en Logistiek Nederland

Herstelwerk aan de A7. Foto: Jaring Rispens

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en wij brengen je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

De Funderingstafel adviseert provincie en Wetterskip Fryslân om een ‘ruimhartige’ regeling op te tuigen voor huiseigenaren met funderingsschade als gevolg van peilverlaging in veenweidepolders. De regeling komt er wellicht, maar van harte zal het niet gaan. De overheden schuiven de hete aardappel door naar het rijk.

Bruggen die deels zijn afgesloten voor vrachtverkeer, en nu weer een aquaduct in de A7 dat dicht is wegens omhoogkomend asfalt. Volgens Transport en Logistiek Nederland is het geen toeval, maar een gevolg van jarenlang achterstallig onderhoud.

Friese organisaties en nazaten van tot slaaf gemaakten in Fryslân reageren overwegend positief op de excuses die premier Mark Rutte maandagmiddag maakte voor het slavernijverleden namens de Nederlandse regering. ,,Het heeft me ontroerd.”

In Dokkum sluit per 1 januari PKN-kerk De Fontein. Zondag 18 december was er een laatste reguliere dienst, waarin Teun Simonides voorging. Enkele activiteiten vormen komende week het sluitstuk.

Welcome to the Village gaat komend jaar niet door. De organisatie van het festival zocht de afgelopen weken tevergeefs naar een geschikte nieuwe locatie.

Weer

Vandaag is het bewolkt en gaat het regenen. Er staat een stevige zuidwestenwind en wordt het 9 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu